Openingstijden en bereikbaarheid van de harp winkel in CoronatijdBekijk

Hammered Dulcimers

 

Dusty Strings bouwt verschillende modellen Hammered Dulcimers. Ze verschillen in grootte, materiaalgebruik en  methodes voor het bespannen van de snaren. Ieder model heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld het zeer betaalbare model Prelude heeft een gelamineerd klankbord, een mooie zoete uitgebalanceerde klank en is tevens zeer goed verplaatsbaar. Daartegenover staat het grote model D650, gebouwd van massief hout met een bereik van 4½ octaaf en een enorm grote klank. Tussen deze uitersten bouwt Dusty Strings diverse modellen, verschillend in materiaal gebruik, grootte en bereik.


Wij realiseren ons dat de Hammered Dulcimer een voor Nederlandse begrippen vrij onbekend instrument is. Maar wij hebben goed nieuws. Het is mogelijk om online Hammered Dulcimer lessen te volgen bij Dan Landrum. Hier alvast een voorproefje:

Maar op youtube zijn nog veel meer instructie filmpjes te vinden, die duidelijk maken hoe een Hammered Dulcimer werkt en hoe gemakkelijk het is om te leren. Bijvoorbeeld deze.

Tevens verkopen wij diverse instructie DVD's, waarmee u uzelf al een heel eind op weg kan helpen. Hieronder een aantal voorbeelden van gevorderde Hammered Dulcimer spelers: 

http://www.youtube.com/watch?v=fTnoVa_AbQ8

http://www.youtube.com/watch?v=-xkXo8Z2UnA

 

Geïnteresseerd?
Op de pagina's van de dulcimer modellen leest u meer over de verschillende Dusty Strings Hammered Dulcimers.

Veel plezier!

 

Volg hier het laatste nieuws over harpdagen, workshops en reparatie dagen.
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Harp onderhoud Jos van Zaane
Harp onderhoud Jos van Zaane
Laatste nieuws
Nieuw
25 jan 2022
t/m
05 feb 2022
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Salvi en Lyon&Healy harp regulatie

Gedurende de periode 25 januari tot en met 5 februari 2022 is de monteur van Salvi en Lyon&Healy in onze winkel voor het onderhouden en reguleren van uw Salvi of Lyon&Healy haakjesharp of pedaalharp. Het is nu al mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. De prijzen zijn als volgt:


  • onderhoud/intonatie haakjesharp, duur 1 uur, kosten 125 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp zonder nieuwe vilten, duur 2 uur, kosten 250 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp met nieuwe vilten, duur 3 uur, kosten 375 euro

    De gemoemde prijzen zijn exclusief nieuwe onderdelen, zoals snaren of pedaalkapjes.

    U kunt al een afspraak maken voor onderhoud via het telefoonnummer 0317-769134. We horen dan graag welk merk en model harp u heeft, welk onderhoud u wenst uit te voeren en het serienummer van uw harp.
Nieuw
05 feb 2022
Harp onderhoud Jos van Zaane
Harp onderhoud

Op zaterdag 5 februari 2022 komt Jos van Zaane naar onze winkel voor het nakijken en reguleren van harpen. Ook voor het inbouwen van een pickup kunt u een afspraak maken. Interesse? Maak telefonisch een afspraak via 0317-769134 of email naar info@zingendesnaar.nl 

 

Nieuw
19 feb 2022
Harp onderhoud Jos van Zaane
Onderhoud harpen

Op zaterdag 19 februari komt Jos van Zaane naar onze winkel voor het nakijken en reguleren van harpen. Ook voor het inbouwen van een pickup kunt u een afspraak maken. Interesse? Maak telefonisch een afspraak via 0317-769134 of email naar info@zingendesnaar.nl