Openingstijden en bereikbaarheid van de harp winkel in CoronatijdBekijk

Salvi Reus 49

Na een zoek- en ontwikkelproces van meer dan 2,5 jaar werd de ‘Reus 49’, gebouwd door de Italiaanse harpfabriek Salvi in opdracht van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF), overgedragen aan harpist Remy van Kesteren. De introductie van de ‘Reus 49’, vond plaats op het Dutch Harp Festival dat op 12 en 13 mei 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht werd gehouden.

 

49 SNAREN
Nog nooit eerder is een harp gebouwd met 2 extra (dus 49) snaren! Bovendien is dit instrument voor het eerst in zijn geschiedenis voorzien van een geavanceerd demping-mechaniek. Ook kan hij zowel akoestisch als elektronisch worden ingezet. Topharpist Remy van Kesteren heeft de harp van het NMF in bruikleen gekregen en kan daarmee nieuw repertoire schrijven en uitvoeren.

 

INNOVATIEVE STAP
Het was nog slechts een droom voor Remy van Kesteren toen hij in 2014 het NMF benaderde in zijn zoektocht naar een harp met meer mogelijkheden. In 2015 startte een intensief traject waarin Remy samen met Frits Schutte van het NMF en het innovatie-team van harpmerk Salvi toewerkten naar wat uiteindelijk een instrument zou worden met letterlijk ongekende mogelijkheden. De combinatie van hoogwaardige software, de nieuwste bouwtechnieken, de grenzeloze artistieke drive van Remy van Kesteren en de constante betrokkenheid van het NMF, waren de ingrediënten voor deze innovatieve stap in de geschiedenis van de harpbouw. In 1910 onderging de concertharp voor het laatst een noemenswaardige verandering.

 

OVERHANDIGING
Op 12 mei 2018 werd de Reus 49 voor het eerst bespeeld tijdens het Openingsconcert van het Dutch Harp Festival en werd er een nieuwe tijd ingeluid. Met het actief aanmoedigen en ondersteunen van nieuwe innovatieve projecten, zoals het ‘aanpassen’ en verbeteren van instrumenten waardoor deze soms zelfs nieuwe mogelijkheden krijgen, wil het NMF aansluiten bij de ontwikkelingen binnen het Nederlandse muziekleven.

 

 

Kenmerken:

 • Hoogte: 184 cm
 • Breedte klankkast: 100 cm, uitgebouwd
 • Gewicht: 40 kg
 • Bereik: 47 snaren darm (0de Oct. G - 7de Oct. C) 

Materiaal snaren:

 • 0de octaaf G – 1ste octaaf F: Bow Brand pedal nylon
 • 2de octaaf E – 5de octaaf A: Bow Brand pedal darm
 • 5de octaaf G – 7de octaaf A: Bow Brand pedal bassnaren nikkel

Inclusief:

 • 5 jaar garantie,
 • 3-delige transporthoes
 • Stofhoes en stemsleutel
 • gratis onderhoudsbeurt na 1 jaar
 • gratis bezorging binnen Nederland
Schrijf een review
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Salvi Reus 49
Uw waardering
Volg hier het laatste nieuws over harpdagen, workshops en reparatie dagen.
Harpwinkel De Zingende Snaar blijft bereikbaar
Harp onderhoud Jos van Zaane
Harp onderhoud Jos van Zaane
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Laatste nieuws
Nieuw
15 dec 2020
t/m
18 jan 2021
Harpwinkel De Zingende Snaar blijft bereikbaar
De Zingende Snaar blijft bereikbaar

Door de nieuwe coronaregels mogen wij tot 19 januari geen afspraken meer maken voor het komen bekijken en beluisteren van harpen in de winkel. Maar wij blijven op de normale werkdagen bereikbaar voor al uw vragen en bestellingen, dat kan zowel telefonisch, per email of via de webshop. We helpen u graag, want voor ons is muziek maken een belangrijke en essentiële bezigheid.

Nieuw
23 jan 2021
Harp onderhoud Jos van Zaane
Onderhoud harpen

Op zaterdag 23 januari 2021 komt Jos van Zaane naar onze winkel voor het nakijken en reguleren van harpen. Ook voor het inbouwen van een pickup kunt u een afspraak maken. Interesse? Maak telefonisch een afspraak via 0317-769134 of email naar info@zingendesnaar.nl 

Nieuw
06 feb 2021
Harp onderhoud Jos van Zaane
Harp onderhoud

Op zaterdag 6 februari komt Jos van Zaane naar onze winkel voor het nakijken en reguleren van harpen. Ook voor het inbouwen van een pickup kunt u een afspraak maken. Interesse? Maak telefonisch een afspraak via 0317-769134 of email naar info@zingendesnaar.nl 

 

Nieuw
02 mrt 2021
t/m
13 mrt 2021
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Salvi en Lyon&Healy harp regulatie

Gedurende de periode 2 tot en met 13 maart 2021 is de monteur van Salvi en Lyon&Healy in onze winkel voor het onderhouden en reguleren van uw Salvi of Lyon&Healy haakjesharp of pedaalharp. Het is nu al mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. De prijzen zijn als volgt:


 • onderhoud/intonatie haakjesharp, duur 1 uur, kosten 125 euro
 • onderhoud/intonatie pedaalharp zonder nieuwe vilten, duur 2 uur, kosten 250 euro
 • onderhoud/intonatie pedaalharp met nieuwe vilten, duur 3 uur, kosten 375 euro

  De gemoemde prijzen zijn exclusief nieuwe onderdelen, zoals snaren of pedaalkapjes.

  U kunt al een afspraak maken voor onderhoud via het telefoonnummer 0317-769134. We horen dan graag welk merk en model harp u heeft, welk onderhoud u wenst uit te voeren en het serienummer van uw harp.