Harpdag met Erik Ask-Upmark en Dimitri Boekhoorn

Harpdag in Rhenen:

 

Wanneer: Zondag 26 april 2020
Waar: Harpwinkel De Zingende Snaar, Koningin Elisabethplantsoen 5a, 3911 KT  Rhenen
Met wie: Erik Ask-Upmark en Dimitri Boekhoorn
Wat: Workshops voor beginners en gevorderden & dubbelconcert met Erik en Dimitri
Prijs

30 euro voor deelname aan één workshop

60 euro voor deelname aan twee workshops en concertticket

Losse concertkaartjes 10 euro per stuk

 

Programma:

10.00-12.00 uur Workshop – Dimitri Boekhoorn
Keltische muziek, Oude muziek en Improvisatie

Level: intermediate/advanced


Workshop – Erik Ask-Upmark
Scandinavische muziek

(Engels)

Level: Beginners/intermediate

12.45-14.45 uur

Workshop – Dimitri Boekhoorn
Keltische muziek, Oude muziek en Improvisatie


Level: Beginners/intermediate

Workshop – Erik Ask-Upmark
“Fun with Scales” in Scandinavische muziek
(Engels)

Level: intermediate/advanced

15.30-17.30 uur Slotconcert door Dimitri Boekhoorn en Erik Ask-Upmark  

Workshop Dimitri Boekhoorn:

Keltische muziek, Oude muziek en Improvisatie

In deze workshop leer je over diverse aspecten van traditionele muziek uit verschillende Keltische landen (Ierland, Schotland, Wales, Bretagne...), oude muziek (middeleeuwen, oude Keltische muziek) en word je geleerd hoe je deze muziek kunt arrangeren en hoe je erop improviseert. De muziek wordt vooral op het gehoor aangeleerd, maar er is tevens bladmuziek beschikbaar voor degenen die dat wensen.

Dimitri zal verschillende muziek stukken behandelen in beide workshops, maar beide workshops gaan over hetzelfde onderwerp. Dus ook leuk om aan beide workshops mee te doen aan je wat niveau betreft dat aan kan.

 

Workshop Erik Ask-Upmark:

Scandinavische muziek voor beginners (workshop is in het Engels)                                                                          

Heb je ooit geprobeerd om Scandinavische muziek op de harp te spelen? Deze workshop is voor iedereen die een nieuw, uitgebreid en opwindend repertoire wil uitproberen. Hier krijg je de kans om de “Scandinavische geheimen” te leren van een echte Zweese dansmuzikant en harpist. Tijdens de workshop worden vooral nieuwe tunes aangeleerd, maar ook leer je wat de Zweedse volksmuziek uniek maakt – zoals toonladders, ritmische grooves, begeleidingspatronen, versieringen en meer.

 

Fun with Scales voor gevorderden (workshop is in het Engels)

Ja ja, ik weet het – het spelen van toonladders klinkt ongeveer net zo leuk als naar de tandarts gaan. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Erik zal je laten zien hoe je je harp eenvoudig in een specifieke toonladder, of “toonsoort” of “modi” kunt instellen - je leert ook het verschil tussen deze termen - en leert hoe je direct die "Scandinavische" sound in je spel krijgt! Je leert verschillende modi uit verschillende regio's en wat hen typeert - en ervaart de totaal verschillende smaken die ze elk creëren. We zullen ook wat improvisatie in de Scandinavische stijl uitproberen!

 

Volg hier het laatste nieuws over harpdagen, workshops en reparatie dagen.
Geheel vernieuwde website
Harp onderhoud Jos van Zaane
Helaas nog niet helemaal perfect.....
Salvi en Lyon&Healy expositie bij Harpwinkel De Zingende Snaar
Salvi en Lyon&Healy onderhoud en regulatie
Workshops en concert met Erik Ask-Upmark en Dimitri Boekhoorn
Nieuw
03 jan 2020
Geheel vernieuwde website
Nieuws

Met trots presenteren wij onze geheel vernieuwde website, webshop en logo. Achter de schermen hebben wij het afgelopen jaar hard gewerkt aan een moderne website met een mooi fris design. Veel nieuwe foto's, nieuwe indeling en nu ook een online betaalmogelijkheid. Ons project Zingende Snaar 2.0 is geslaagd denken wij. 

Achter de schermen werken wij ondertussen verder aan nog meer verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Wij houden u op de hoogte.

Nieuw
14 mrt 2020
Harp onderhoud Jos van Zaane
Onderhoud harpen

Op 14 maart komt Jos van Zaane naar onze winkel voor het nakijken en reguleren van harpen. Ook voor het inbouwen van een pickup kunt u een afspraak maken. Interesse? Maak telefonisch een afspraak via 0317-769134 of email naar info@zingendesnaar.nl 

Nieuw
03 jan 2020
Helaas nog niet helemaal perfect.....

We hebben heel hard gewerkt aan onze nieuwe website. We zijn best wel trots op het resultaat. Maar helaas zijn er nog wat kleine foutjes die we er niet direct uitkrijgen. Zo krijgt u na het betalen in de webshop geen order bevestiging. Jammer, we zouden het graag perfect willen afhandelen. Uw bestelling komt wel netjes bij ons binnen en we zullen zorgen voor een correcte afhandeling.

Nieuw
14 feb 2020
t/m
16 feb 2020
Salvi en Lyon&Healy expositie bij Harpwinkel De Zingende Snaar

Op 14, 15 en 16 februari organiseren wij een Salvi en Lyon&Healy expositie in onze winkel. Deze dagen staan er extra veel harpen, dus dan is er extra veel keuze. Naast de harpen die wij al op voorraad hebben verwachten wij onder andere een Lyon&Healy style 17, een Lyon&Healy Salzedo, een Lyon&Healy style 11, een Lyon&Healy style 100 in het zwart, Lyon&Healy Chicago CG ext. mahonie, Salvi Minerva, Salvi Iris, Salvi Aurora mahonie, Salvi Daphne 47EX. Ook heel veel haakjesharpen zoals de Salvi Ana, Hermes, Una, Gaia, Titan, Mia en de Lyon&Healy Prelude, Troubadour VI en Ogden.

Openingstijden expo:

  • Vrijdag 14 februari 10:30 - 21:00 uur
  • zaterdag 15 februari 9:30 - 17:00 uur
  • zondag 16 februari 12:00 - 17:00 uur

Lokatie: Harpwinkel De Zingende Snaar, Koningin Elisabethplantsoen 5a, 3911 KT Rhenen.

Nieuw
06 mei 2020
t/m
16 mei 2020
Salvi en Lyon&Healy onderhoud en regulatie

De Salvi en Lyon&Healy monteur komt in de periode van 6 t/m 16 mei 2020 naar onze winkel voor het reviseren van harpen. Op 9 en 10 mei zal hij misschien bij het Dutch Harp Festival in Utrecht zijn voor het reviseren van harpen, maar dat is op dit moment nog niet precies bekend. Als u een afspraak wil maken voor het reviseren van uw pedaalharp of haakjesharp kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0317-769134. Het zou fijn zijn als u dan direct het serienummer van uw harp kan doorgeven. Als het om een pedaalharp gaat horen wij ook graag van u of de vilten vernieuwd moeten worden.

Nieuw
26 apr 2020
Workshops en concert met Erik Ask-Upmark en Dimitri Boekhoorn
Workshop en dubbel concert

Op 28 april organiseert Harpwinkel De Zingende Snaar een harpdag met Erik Ask-Upmark uit Zweden en Dimitri Boekhoorn uit Bretagne. Er zijn twee workshops voor het niveau beginners/intermediate en twee workshops voor het niveau intermediate/advanced. We sluitende de dag af met een geweldig dubbel concert. Mis deze dag niet en schrijf u nu in.