Dunstone, Stephen
Dreamweaver

€ 16,00
Op voorraad
Schrijf een review
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dunstone, Stephen - Dreamweaver
Uw waardering
Omschrijving

Een interessant ensemble stuk waarbij 4 partijen zich in elkaar verweven. Een hypnotiserend stuk dat opbouwt naar een climax in het midden en vervolgens weer afneemt tot het einde. De partij van 'de wever', speel teen patoon dat zich door het hele stuk herhaalt, in verschillende toonhoogtes. De 8 maten motieven van 'dromer 1' en 'dromer 2' kronkelen zich om elkaar heen, terwijl 'de slaapwandelaar' daar doorheen wandelt met (eenvoudige) melodie partijen.

Hoewel elk motief veelvuldig wordt herhaald, klinkt het niet steeds hetzelfde, omdat de combinatie van motieven varieert en het octaaf waarin ze worden gespeeld ook regelmatig verandert. Zo is het geluid soms dichter verweven met iedereen in het centrale octaaf, en soms ruimer en luchtiger.

Geen van de delen speelt hetzelfde ritme op hetzelfde moment - tot het climaxgedeelte bij de letter J, waar plotseling de twee dromers en de slaapwandelaar allemaal identieke syncopische ritmes hebben. 

Door al het bovenstaande lijkt het stuk misschien vreemd en moeilijk om te spelen, maar dat is het niet! Het is verleidelijk en verslavend, en veel gemakkelijker dan je zou denken, als iedereen in juiste ritme blijft.

Kernmerken
Meer informatie
Schrijver / arrangeur / componistDunstone, Stephen
Weight155.000000
Geschikt voorHakenharp, Pedaalharp
RubriekEnsemble (4 harpen)
Geluidsvoorbeelden
Volg hier het laatste nieuws over harpdagen, workshops en reparatie dagen.
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Laatste nieuws
Nieuw
25 jun 2024
t/m
06 jul 2024
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Harp onderhoud

Gedurende de periode 25 juni tot en met 6 juli 2024 is de monteur van Salvi en Lyon&Healy in onze winkel voor het onderhouden en reguleren van uw Salvi of Lyon&Healy haakjesharp of pedaalharp. Het is nu al mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. De prijzen zijn als volgt:


  • onderhoud/intonatie haakjesharp, duur 1,5 uur, kosten 150 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp zonder nieuwe vilten, duur 2 uur, kosten 275 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp met nieuwe vilten, duur 3 uur, kosten 400 euro

    De gemoemde prijzen zijn exclusief nieuwe onderdelen, zoals snaren, haakjes of pedaalkapjes.

    U kunt al een afspraak maken voor onderhoud via het telefoonnummer 0317-769134. We horen dan graag welk merk en model harp u heeft, welk onderhoud u wenst uit te voeren en het serienummer van uw harp.