Harpdocenten

Overzicht harpdocenten

Hieronder vindt u een overzicht van harpdocenten in Nederland, België en Duitsland. Bent u ook harpdocent en staat uw naam nog niet in deze lijst, stuur dan een mailtje met uw gegevens naar info@ZingendeSnaar.nl.

 

Producten 11 tot 20 van 55 in totaal

Toon per pagina
Colin, Alix

Alix Colin propose une approche de la harpe sensible et créative au service du bien-être : la Harpéopathie©. La musique de harpe (passive et active) apporte joie, grâce, plaisir et détente. Apprendre la harpe est déjà en soi une démarche de développement. Il s’agit d’élever la musique à des qualités subtiles, grâce à la sensorialité, la conscience et la créativité. Je donne des cours, des séances, des stages, des cercles de harpe, des concerts, … bienvenue en français et en anglais.

 

Biographie de Alix Colin :

La harpe fait

...
Leslocaties
Louvain-la-Neuve, Belgique
Davids, Yolanda

Yolanda Davids is harpiste, harpdocent én manager van een muziekschool. Ze geeft harplessen in ’s-Gravenzande aan de muziekschool. Thuis, in Nieuwe-Tonge, geeft ze les aan gevorderde leerlingen op de pedaalharp.
Yolanda groeide op in Breukelen waar, onder invloed van Phia Berghout op Queekhoven, een grote harpklas aan de muziekschool was. Daar begon zij op de hakenharp bij Emily Heyens. Aan het Rotterdams Conservatorium heeft ze de diploma’s docent-musicus en uitvoerend-musicus behaald en aansluitend studeerde ze een jaar bij Marie Claire Jamet in

...
Leslocaties
Muziekmeesters Westland
Kon. Julianaweg 160
2691 GH ’s-Gravenzande
Aan huis
Korteweegje 15
3244 AK Nieuwe Tonge
Delden, Mea van
Geeft ook online lessen

Mea van Delden wist als kind al dat muziek haar grote passie was. Zij studeerde harp bij Alex Bonnet en Edward Witsenburg aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam.

Zij heeft vanaf haar afstuderen de uitvoerende praktijk altijd gecombineerd met lesgeven aan diverse muziekscholen en zo een ruime ervaring opgebouwd in het lesgeven. Zij geeft met veel plezier les aan leerlingen van alle leeftijden, van het eerste begin tot toelating aan het conservatorium op  de haakjes- en

...
Leslocaties
RICK
Wilhelminasingel 12
6001 GT Weert
Dé Muziekschool Deurne
Rembrandt van Rijnstraat 5
5753 BE Deurne
Muziekonderwijs Aalst Waalre
Beethovenlaan 10
5583 XR Waalre
Devaere, Hannelore
Geeft ook online lessen

Hannelore Devaere studeerde historische harp aan de Akademie für alte Musik, Bremen, bij Andrew Lawrence King, waarbij ze zich vooral op het renaissance en barokke repertorium van Spanje en Italië concentreerde. Naast haar muzikale activiteiten is Hannelore musicologe (KUL) en specialiseerde ze zich in iconografie en organologie, toegespitst op de 16 e en 17 e eeuw. In die hoedanigheid was ze ook verbonden aan het Instrumentenmuseum te Brussel. Ze geeft regelmatig lezingen en publiceerde artikels. In 2010 richtte ze het ensemble Cuerdas op waarin ze zich toelegt op de combinatie van

...
Leslocaties
MAAK
Knokke, België
Academie voor Muziek
Tielt, België
Dijk, Annemarie van
Geeft ook online lessen

Annemarie van Dijk studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben aan muziekscholen in de Bollenstreek ben ik gestart met een eigen lespraktijk die sinds 2000 gevestigd is in Nieuw Vennep. In deze lespraktijk geeft ik harples aan kinderen en volwassenen. Er zijn verschillende Keltische harpen en een pedaalharp aanwezig voor de lessen.

Uitgangspunt is het plezier in muziek maken op de harp! Het aanbieden van een programma dat afgestemd is op de specifieke mogelijkheden en talenten van elke leerling is een fascinerende

...
Leslocaties
Harpstudio
Nieuw Vennep
Dijk, Dorine van
Geeft ook online lessen

Plezier in het muziek maken en daar volop van genieten, dat is het eerste uitgangspunt in mijn lessen.

Inmiddels geef ik al heel wat jaren les aan de Zeeuwse muziekschool, waar ik mijn passie voor (harp) muziek aan kinderen en volwassenen, beginners of gevorderden probeer door te geven.

 

In de lessen staat ontwikkeling van muzikaliteit, ritme, techniek en noten leren lezen centraal. Daarnaast komt ook het samenspel, het voorspelen/ presenteren en eventueel de muziek- (harp) geschiedenis aan bod. 

 

Harplessen worden afgestemd op de

...
Leslocaties
Zeeuwse Muziekschool
Kuiperspoort 21, Middelburg
Contact informatie docent
Privé les praktijk
Middelburg
Dijk, Loes van

Harplessen voor alle leeftijden! En voor alle niveau's!
Privélessen mogelijk in de omgeving Venlo en Venray.

Het huren van een harp is mogelijk, er hoeft niet direct een harp gekocht te worden.

Meer informatie:

www.loesvandijk.nl
0031 (0) 6 34 11 43 06

Dijk, Sophie van

Sophie van Dijk behaalde haar Bachelor of Music en Master of Music aan het Utrechts Conservatorium. Met veel enthousiasme geeft zij harplessen aan jong en oud en van beginnersniveau tot aan conservatoriumniveau. In 2016 behaalde ze haar certificaat voor Therapeutische Harpmuziek (IHTP). Leerlingen die geïnteresseerd zijn in harptherapie of willen deelnemen aan IHTP kunnen ook bij Sophie terecht voor lessen "therapeutisch harpspel". 
Sophie is momenteel als harpdocente verbonden aan Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. In Zoetermeer heeft ze een lespraktijk aan

...
Leslocaties
Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34
2802 BC Gouda
Lespraktijk in Zoetermeer
Zoetermeer
Ederveen, Regina

Regina Ederveen is een gepassioneerd harpiste, die met plezier en met expressie op muzikale en virtuoze wijze haar gouden harp en haar Keltische harp bespeelt. Regina is afgestudeerd met hoge onderscheiding aan het conservatorium. Ze speelt als soliste of met ensemble, mooi klassiek of in sfeervolle keltische of populaire stijl!

Regina Ederveen biedt harples aan kinderen en volwassenen, absolute beginners en super gevorderden! De lessen bestaan uit 30 minuten, 45 minuten of 1 uur. Het is ook mogelijk om met z’n tweeën les te hebben. U zorgt dan zelf voor uw medeleerling. De

...
Leslocaties
Forrest, Margaret

Factorium Podiumkunsten in Tilburg 

Tevens geef ik ook privé les for alle leeftijden en ook aan mensen met beperkingen. Klassieke, pop- en jazzmuziek, volksmuziek en religieuze en spirituele muziek horen bij de mogelijkheden. Improvisatie vind ik een belangrijke factor van muziek maken. Als gecertificeerde Therapeutische Harpist geef ik ook les met de nadruk op deze manier van spelen.

Voor een proefles ben je altijd welkom.

Leslocaties
Factorium Podiumkunsten
Koningsplein 11a,
5038 WG Tilburg

Producten 11 tot 20 van 55 in totaal

Toon per pagina
Volg hier het laatste nieuws over harpdagen, workshops en reparatie dagen.
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Laatste nieuws
Nieuw
25 jun 2024
t/m
06 jul 2024
Salvi en Lyon & Healy onderhoud en regulatie
Harp onderhoud

Gedurende de periode 25 juni tot en met 6 juli 2024 is de monteur van Salvi en Lyon&Healy in onze winkel voor het onderhouden en reguleren van uw Salvi of Lyon&Healy haakjesharp of pedaalharp. Het is nu al mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. De prijzen zijn als volgt:


  • onderhoud/intonatie haakjesharp, duur 1,5 uur, kosten 150 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp zonder nieuwe vilten, duur 2 uur, kosten 275 euro
  • onderhoud/intonatie pedaalharp met nieuwe vilten, duur 3 uur, kosten 400 euro

    De gemoemde prijzen zijn exclusief nieuwe onderdelen, zoals snaren, haakjes of pedaalkapjes.

    U kunt al een afspraak maken voor onderhoud via het telefoonnummer 0317-769134. We horen dan graag welk merk en model harp u heeft, welk onderhoud u wenst uit te voeren en het serienummer van uw harp.